Reumatische voet

Een reumapatiënt heeft bijna altijd te maken met ongewenste eelt en likdoornvorming aan de voeten. Dit heeft te maken met:

 • De veranderende stand van voet en tenen
 • Het weefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift
 • Schoenen die niet goed (meer) passen

Een reumapatiënt kan ook last krijgen van verandering aan de nagels. Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen omdat er (te) weinig ruimte is in de schoenen. Daarnaast zie we ook vaak een standafwijking van de voet. Bij reumapatiënten zien we bij de nagels vaak de volgende afwijkingen optreden:

 • Verkleuring van de nagel
 • Een verdikte of juist extreem dunne nagel(s)
 • Brokkelige nagels
 • Eeltvorming onder de nagels
 • Ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)

Behandeling door een (medisch) pedicure:
De voeten van reumapatiënten zijn vaak gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standafwijkingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is daarom specifieke kennis noodzakelijk. Behandeling door een medisch pedicure is dus noodzakelijk.

Naast de voetbehandeling, geeft de pedicure adviezen over verzorging van de voeten en de keuze van schoenen. Zo nodig wordt de cliënt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts, specialist of podotherapeut. Zorgverzekeraars kunnen een vergoeding (tegemoetkoming) van behandeling toekennen van de medisch pedicure tot een bepaald maximum per jaar. Informeer hierover bij uw eigen zorgverzekeraar.

Cosmetische behandeling

Afwijkende teennagels hoeven niet langer een probleem te zijn. Door deze met een nieuwe geltechniek aan te passen is het mogelijk voortaan onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan. Deze moderne cosmetische toepassing geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels.

Nagelreparatietechniek van LCN
Veel mensen lijden aan ziekten en/of veranderingen aan de teennagels. Deze veranderingen zijn meestal zichtbaar en geven een onaantrekkelijk beeld. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft.

Voorbehandeling
Nagels die met mycose (schimmel) geïnfecteerd zijn, worden zo ver mogelijk verwijderd en ontsmet. Bij een gezonde of misvormde nagel, wordt er enkel maar ontsmet en opgeruwd.

Gelnagel van LCN
LCN-Pedique is een éénfase gel die onder een UV-lamp wordt uitgehard. Het product is elastisch en past zich aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen aan, waardoor het niet als storend wordt ervaren. De gelnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij uw natuurlijke nagel. LCN-Pedique is er in verschillende kleuren, uw pedicure kan samen met u bepalen welke kleur gel bij uw teennagel past. Sterke verkleuringen van de nagel kunnen bedekt worden in de kleur van het nagelbed.

Nabehandeling
De gemiddelde houdbaarheid van de geplaatste nagel is 10 tot 12 maanden. Als er zich geen problemen voordoen, groeit de gel met de gewone nagel uit. Om permanent een mooi esthetisch resultaat te behouden kunt u de gecorrigeerde nagel, afhankelijk van de groeisnelheid, door uw pedicure laten opvullen.

Gelpolish
Wilt u mooie nagels die er tot in de puntjes verzorgd uitzien en wilt u niet elke 2 dagen uw nagels opnieuw lakken? Dan is Gelpolish iets voor u!

Gelpolish is de allernieuwste ontwikkeling op het gebied van prachtig gelakte en tevens verstevigde nagels. Gelpolish wordt op de natuurlijke nagel aangebracht en verlengt de nagel niet. Gelpolish is een soort nagellak met de kwaliteit van gel. Gelpolish hardt uit in de UV-lamp en de toplaag zorgt voor een hoogglanzende, krasharde toplaag die wekenlang blijft zitten. De Gelpolish is zeer geschikt voor de natuurlijke nagel en met name ook voor de teennagels. Voordeel is tevens dat de nagel tegelijkertijd wat meer stevigheid krijgt. Wilt u geen kleur, maar wel meer stevigheid en glans dan kan dat met de Naturel Gelpolish.

De voordelen nog even op een rijtje:

 • Wekenlang mooie verzorgde nagels
 • Dunner dan een kunstnagel
 • Natuurlijke nagel heeft meer kans op groeien
 • Geen droogtijd zoals bij nagellak
 • Kortere behandeltijd (± 45 min)